Kiire gazpacho külmalt või kuumalt

1 liiter tomatimahla
1 keskmine sibul
2 korraliku küünt küüslauku
3 viilu saia või sepikut
1 väike kurk
1 poolik sidrun
1 väike tšilli või cayenne'i pulbrit
1 tl soola
2 tl kuivatatud basiilikut
tubli törst oliiviõli

Külma gazpacho jaoks koori sibul ja küüslauk, lõike need pooleks ja viska kannu. Pudista juurde sepik, lõigu kurk paariks jupiks ning vala peale tublisti õli ja kogu pakk tomatimahla. Lisa sool, basiilik ja tšilli ning lase saumikkseril käia. Maitsesta sidrunimahla ja vajadusel vähese suhkruga.

Kuuma gazpacho puhul pane algatuseks pott õliga tulele ja lisa asjad selles tempos nagu valmis jõuad (siin võib asju pisut rohkem hakkida, et nad saaksid pisut küpseda) - köömned, basiilik, sibul, küüslauk, kurk, sepik, tomatimahl, sool, cayenne. Sidruni võib asendada ka sidrunipiprga. Kui mahl on keema tõusnud, tuleb supp saumikseriga peenestada ja siis veel korra keema lasta. Soojale supile on soovitav lisada 200 ml kohvikoort! 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar