2,5 pakki küpsiseid (kako+klassikaline)
500g hapukoort
0,5l piima
1dl vahukoort
100g tumedat šokolaadi (ca 60% kakaod)
50g võid
Lao kakao- ja klassikalised küpsised vaheldumisi kihtidena nelinurksesse tordianumasse, kastes küpsise enne piima sisse. Pane iga kihi vahele hapukoort, nii et ca 5 mm hapukoorekiht kataks täielikult küpsisekihi. Lao 4-5 küpsisekihti.
Sulata väikses potis tulel šokolaaditükid ja või, lisa vahukoor ning sega, kuni glasuur muutub ühtlaselt pruuniks. Kontrolli maitset - kui kasutad tumedamat šokolaadi, vajad rohkem vahukoort, et glasuur ei jääks liiga mõru. Kuid ära tee glasuuri liiga vedelaks - see ei tahene ära.
Kata küpsisetort ühtlaselt glasuuriga, soovi korral võid glasuuri alla panna ka värskeid vaarikaid, kivideta kirsse või muid marju. Aseta vähemalt 2 tunniks, soovitavalt kauemaks külmkappi tahenema.
Serveeri soovi korral vahukoore ja maasikatega.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar