3 keskmist kartulit
3 muna
30 keskmist hapuoblikalehte
ca 1/3 potti vett (hiljem võib lisada, kui tundub liiga paks)
maitse järgi soola, pipart, hapukoort
Lõika sealiha väiksemaks (1 cm kuubik või pisut suurem) ja pane külma veega tulele. Keema tõustes korja vaht. Vahepeal keeda teises potis ka munad. Kui vahtu enam ei tule, lisa sool ja sentimeetriseks kuubikuteks lõigatud kartul. Kartuli pehmenedes on aeg pista supi sisse pestud ja sentimeetristeks ribadeks lõigatud oblikad. Keeda, kuni oblikas vahetab värvi. Siis võid potil tule alt võtta. Lisa nüüd kooritud ja hakitud muna. Maitsesta veel pipra ja soolaga. Võid ka hapukoore kohe sisse segada, aga kuna mõni siin eelistab klaari suppi, siis oleme koorelisamise jätnud sööja enda hooleks.
3 muna
30 keskmist hapuoblikalehte
ca 1/3 potti vett (hiljem võib lisada, kui tundub liiga paks)
maitse järgi soola, pipart, hapukoort
Lõika sealiha väiksemaks (1 cm kuubik või pisut suurem) ja pane külma veega tulele. Keema tõustes korja vaht. Vahepeal keeda teises potis ka munad. Kui vahtu enam ei tule, lisa sool ja sentimeetriseks kuubikuteks lõigatud kartul. Kartuli pehmenedes on aeg pista supi sisse pestud ja sentimeetristeks ribadeks lõigatud oblikad. Keeda, kuni oblikas vahetab värvi. Siis võid potil tule alt võtta. Lisa nüüd kooritud ja hakitud muna. Maitsesta veel pipra ja soolaga. Võid ka hapukoore kohe sisse segada, aga kuna mõni siin eelistab klaari suppi, siis oleme koorelisamise jätnud sööja enda hooleks.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar