200 g kohvikoort
3 teelusikat jahu
2 kuubikut seenepuljongit
1 suur küüs küüslauku
1 poolik sidrunkuivatet rosmariini
musta pipart
törts oliiviõli
Võtab üpris vähe aega. Pane pott õliga tulele ja puista hea sõrmetäis rosmariini särisema. Tükelda seened ja pane praadima. Samal ajal tekita kannuga nii 0,8 liitrit kuuma vett ja peenesta küüslauk. Lisa küüslauk seentele ja purusta näppude vahel ka puljongikuubikud ja sega seentesse. Nüüd paras aeg lisada kuum vesi ja natuke keeta. Peenesta paar liistu sidrunikoort, lisa leemele ja pigista ka sidruni mahl supi sisse ära. Podiseb mänusasti edasi. Nüüd leiad väikese kaanega purgi, kühveldad sinna jahu ja lisad törtsu külma vett, et asi kenasti segi raputada. Kui valmis, leemele otsa ja jälle segada. Nüüd tasub keetmisega olla ettevaatlikum, sest paksem supp võib põhja kõrbeda. Paari minuti pärast lased tule alt ja lisad kohvikoore. Segad, maitsestad värskelt purustet musta pipraga ja ongi hea. Sobib hästi röstitud sepiku või hapuka näkileivaga, millele võib küüslauku peale viilida.
Kommentaare ei ole:
Postita kommentaar