Heeringatarretis

200 g soolaheeringat
200 g kohvikoort
200 g hapukoort
200 g tavalist kodujuustu
200 g marineeritud kurki
väike sibul
kõva punt maitserohelist
musta pipart

1 tl želatiini
sidrun

Heeringa, kohvikoore, kurgi, sibula ja maitserohelise hakime kenasti peeneks ja segame koos kõige muuga ühte kaussi kokku. Maitsestame musta pipra ja vajadusel vähese soolaga. Siis pressime poole sidruni mahla väikesesse plekkanumasse ja laseme pliidil soojaks, selles lahustame želatiini. Vajadusel võib mahlale ka pisut vett lisada. Lahuse segame korralikult heeringamassiga. Tarretis tarrendub külmkapis neli tundi. Sinna võib ta susata sama kausiga või valada kenamasse vormi. Tarretist võib süüa kausist, aga ilusam on ta sealt välja raputada. Selleks tasub nõu enne korraks kuuma vee sisse kasta. Maitseb hästi keedetud kartuliga!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar