Tagurpidi õunakook



Põhi:
50 g võid
1 dl Demerara suhkrut
4-5 haput õuna (aiast antonovka, poest granny smith)


Tainas:


150 g võid
150 g suhkrut
3 muna
2 dl jahu
1 tl kardemoni
1,5 tl küpsetuspulbrit

Määri toasoe või koogivormi põhja laiali ja puista suhkur selle peale. Koori ja viiluta õunad ning laota need vormi, pannes õunakihtide vahele omakorda suhkrut. Taina tegemiseks vahusta toasoe või suhkruga, lisa vahustamist jätkates munad. Viimasena sega juurde eelnevalt kokkusegatud kuivained (jahu, kardemon, küpsetuspulber).  Laota tainas õunte peale ja küpseta kooki 180 kraadi juures 30 minutit. Kui kook on valmis, lase tal natuke jahtuda ja serveeri. Targemad kummutavad koogi alusele nii, et õunakiht jääb pealmiseks. Aga meie ei vaevu nii peeneks asja ajama. Juurde sobib imehästi vaniljejäätis :)

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar