Prantsuse sibulasupp

1 kilo sibulat
1 suur küüs küüslauku
1 liiter loomalihapuljongit
1/2 pudelit kuiva valget veini
1 ciabatta
1 pakk riivjuustu
1 supilusikas suhkrut
1 teelusikas soola
1 tubli tükk võid

Sibulad koorida, pikkupidi poolitada ja siis viilutada. Või saab potipõhja sulama panna ja siis sibulad lõukamisjärjekorras järgi. Sibulaid tuleb hautada madalal tulel ja mitte lasta neid kõrbema. Kui kogu sibul potis, tükeldada küüslauk, lisada suhkur ja sool, segada ja hautada aeg-ajalt segades pool tundi. Siis lisada vein, segada ja hautada 10 minutit. Siis lisada soojalt loomalihapuljong, maitsestada pisut musta pipraga, segada ja hautada veel 20 minutit.

Vahepeal võib röstida cibattaviilud (iga portsu kohta üks), hõõruda neid küüslauguküünega, katta riivjuustuga ja röstida ahjus kuni juust sulanud ja pruun. Kui sibul pehme, on aeg serveerimiseks - supp alla ja juustusai peale või vastupidi. Head isu!

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar