Külm kurgisupp

1,5 tk pikka kurki
1 peotäis piparmünti
1 peotäis koriandrit
1 peotäis tilli
1 küüs küüslauku
1 liiter keefiri
Soola, pipart, sidrunit

Kurk koorida, kergelt jupitada ja panna suurde kannu. Maitseroheline samuti paari lõikega tükeldada ja lisada kurgile. Küüslauguküüs tasub suruda lapikuks ja samuti noa all paariks tükiks teha. Kui kõik on kannus, lisada korralik teelusikatäis soola ja purustada pisut musta pipart ning lõpuks keefiriga üle valada. Maitse tuleb põnevam, kui pigistada juurde kolmandiku sidruni mahl. Edasi tuleb kõik saumikseriga peeneks lasta. Parema elamuse saab, kui lasta suppi külmkapis paar tundi maitsestuda. Mõned hakivad sisse tomati või kaks. Head isu!

PS! Keefiri võib asendada ka peti, hapendatud piima või maitsestamata jogurtiga.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar