Soe pastasalat idamaise meekanaga

300 g kanafileed
250 g pennesid
400 g jääsalatit
2 tomatit
1 punane sigul
1 sidrun
2 lusikat mett
3 küünt küüslauku
Kolm sortsu oliiviõli
Kõva ports kollast karripulbrit

Alustada tasub kana marineerimisest ehk siis täpsemalt marinaadi kokkusegamisest: peenesta või purusta küüslauk ja pista väiksemasse kaussi. Pigista peale poole sidruni mahl, raputa juurde kollane karri (peab jätkuma kogu salatile karrimeki andmiseks), tubli sorts õli ja soola. Nüüd kaks lusikat soovitavalt vedelat mett ja üks korralik segamine. Tasub maitsta ja lisada, mis tundub vajaka olevat.

Hakki kanafilee 6 sm pikkadeks ribadeks, sega marinaadiga ning jäta 10-15 minutiks seisma. Pane nüüd ka pastavesi üles ja keeda penned al denteks. Samal ajal saad lõigata või rebida jääsalati paarisentimeetristeks tükkideks, lisada sellele peenikesed sibulasektorid ja tükeldatud tomati. Võid salatiosa ennetavalt soolaga maitsestada, aga võid maitsestamise jätta ka lõpuks.

Kui pasta valmis, kurna ja lisa salatile. Aja samal ajal pann kolmanda sortsu oliiviõliga (teine läks pastakeeduvette) kuumaks ja prae marineeritud kanaribad. Kui kana juba pruun, võid pannile lisada ka marinaadi jäägi ja selle soojaks ajada. Vala kuum kana salatile. Võit jätta peale, aga võid ka segada.

Paku juurde külma Rieslingut ja röstitud sepikut.

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar