Tšahhobili ehk Gruusia kana


1 kana
3 suurt sibulat
2 purki purustatud tomatit
paar küünt küüslauku
paar loorberilehte
sidrunipipart
2 tl soola

Kõrvale Gruusia leib

Tükelda kana ja pruunista potis suure kuumaga, lisa viilutatud sibul ja hauta klaasjaks. Vala peale tomat, sool, loorberilehed ja mõõdukalt hakitud küüslauk. Lase keema tõusta ja siis 20 minutit vaiksel tulel podiseda, aga sega aegaajalt, et põhja ei kõrbeks. Lõpu eel timmi maitset sidrupipraga.

Võib süüa riisiga, aga parem on lihtsalt Gruusia leivaga.

1 kommentaar:

  1. Viimati lisasin maitseks ka tavalist kollas karripulbrit ja päris hea sai. Aa, ja cayenne või väike hakitud tšilli ei tee kah asju sugugi halvemaks. Järgmine kord prooviks lisada lamelehtpeterselli või rohelist koriandrit.

    VastaKustuta